De Boer sprak met Ajax-directie over terugkeer

De Boer sprak met Ajax-directie over terugkeer: 'Ik had het wel gedaan'

3 september om 12:49

Frank de Boer stond open voor een terugkeer bij Ajax als hoofdtrainer. Dat onthult hij bij Rondo op Ziggo Sport. De Boer sprak zelfs met de Amsterdamse directie, al ging dat over een andere functie binnen de club.

"Ik had het wel gedaan in ieder geval", begint De Boer over de functie als hoofdtrainer van Ajax. "Ik weet niet of ik op dit moment een andere rol wil vervullen binnen de club. Ik vond het wel altijd leuk om met jonge jongens te werken. Het proberen om zo'n jongen naar een hoger podium te brengen. Dat vond ik heel leuk", vertelt de op dit moment clubloze trainer. 

"Ik heb wel gesproken met Ajax, ja", vervolgt De Boer. "Ze waren gewoon heel eerlijk. Ze hadden een rol als ervaren coach erbij. Ik wist niet wie dan hoofdtrainer zou worden. Er waren meerdere kandidaten om hoofdtrainer te worden. Ze vroegen of ik dan een andere functie wilde, maar dat zag ik niet zitten", aldus De Boer.

Ajax ging uiteindelijk met de Italiaan Francesco Farioli in zee. De Boer werd met Ajax vier keer op rij kampioen van Nederland in de periode 2010-2014.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!