'Sulemana-twijfel slaat toe: Ajax tussen hoop en vrees'

'Twijfel slaat toe in Amsterdam: Ajax tussen hoop en vrees over Sulemana'

3 september om 10:26
Laatste update: 3 september om 10:56

Het is op dit moment allerminst zeker dat Ajax zich gaat versterken met Kamaldeen Sulemana. Volgens De Telegraaf heeft de twijfel toegeslagen en leven de Amsterdammers 'tussen hoop en vrees'.

Vlak voor het scheiden van de markt stuurde Ajax alle documenten rond de transfer van Sulemana naar de FIFA. Althans, dat was het nieuws in de nacht van maandag op dinsdag. Dat blijkt echter nog niet zo zeker. Ajax wacht nog altijd gespannen op het oordeel van de FIFA. 'Waren ze net op tijd of misten ze de deadline?', vraagt De Telegraaf zich af.

Inmiddels beginnen technisch directeur Alex Kroes en de andere leden van zijn 'transferteam', bestaande uit financieel directeur Susan Lenderink, directeur voetbal Marijn Beuker en de juridische afdeling, hem te knijpen. Ajax zou weliswaar het papierwerk op tijd hebben ingediend, maar de verwerking aan de kant van de FIFA gebeurde mogelijk ná de deadline.

'Mochten de seinen op rood gaan, dan heeft Ajax zich sportief gezien lelijk in de voet geschoten', concludeert De Telegraaf alvast. Ajax-trainer Francesco Farioli heeft een nieuwe linksbuiten nodig, nadat Steven Bergwijn op de valreep werd verkocht aan Al Ittihad. Dat leverde de Amsterdammers een transfersom van ruim 21 miljoen euro op.

In de Johan Cruijff ArenA blijft men hopen dat alles op zijn pootjes terechtkomt. Het is de bedoeling dat Sulemana (22) tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van Southampton, met een optie tot koop van naar verluidt twintig miljoen euro.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!