FC Kopenhagen huurt Hatzidiakos

Voormalig AZ-verdediger Hatzidiakos vertrekt uit Italië en tekent bij nieuwe club

3 september om 01:04
Laatste update: 3 september om 10:07

FC Kopenhagen neemt Pantelis Hatzidiakos op huurbasis over van Cagliari, zo maakt de Deense grootmacht kenbaar op de eigen website

Sune Smith-Nielsen, de technisch directeur van FC Kopenhagen, denkt met Hatzidiakos de benodigde verdediger binnen te hebben. "Met de komst van Pantelis hebben we de defensie op orde. Met zijn Nederlandse benadering van het spel en zijn internationale ervaring hebben we met hem onze gewenste nieuwe man binnen", aldus Sune-Smith over de Griek, die gehuurd wordt met een optie tot koop.

Ook trainer Jacob Neestrup is verheugd met de komst van de voormalig AZ-verdediger. "Hij is eraan gewend om verantwoordelijkheid te pakken in een team, als sleutelspeler van AZ. Hij is goed met de bal en beschikt over veel ervaring, zowel bij zijn nationale team als in de top van de Eredivisie."

Hatzidiakos trok in 2011 van de jeugd van Panathinaikos naar AZ. De Griekse verdediger maakte in 2015 de overstap naar het eerste elftal van AZ, waarvoor hij uitkwam tot medio 2023, toen hij naar Cagliari vertrok. Voor de Italianen kwam hij vijftien keer binnen de lijnen. Tevens speelde hij 34 wedstrijden voor Griekenland.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, Feyenoord & PSV en nog veel meer!