Go Ahead Eagles-aanvoerder Deijl mogelijk international

Go Ahead-captain mogelijk international van land waar hij nog nooit is geweest

2 september om 12:21

Mats Deijl wordt mogelijk international van Maleisië. Dat vertelt de 27-jarige aanvoerder van Go Ahead Eagles tegen De Stentor. Deijl werd door een Instagram-account benaderd en raakte zodoende in beeld van de bondscoach van Maleisië.

"Ik werd door een bepaald Instagram-account benaderd en toen kreeg de bond er ook lucht van dat ik Maleisische roots heb", begint Deijl. "Het lijkt me prachtig om international te zijn van een land waar je nog nooit bent geweest en waar toch je voorouders ergens een huisje hadden staan. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat. We zitten in het proces, zoals dat zo mooi heet", vervolgt hij.

Deijl heeft op dit moment (nog) geen Maleisisch paspoort, al zou daar verandering in kunnen komen. Nadat de bond erachter kwam dat Deijl Maleisisch bloed heeft, is hij benaderd. "Ik heb er niet te veel verwachtingen van, hoor. Ik weet het echt niet. Ze moeten eerst een Maleisisch paspoort regelen. Dat is afhankelijk van een geboorteakte, weet ik veel. Ik stuur het maar op en ze zoeken het maar uit. Echt lachen", aldus Deijl.