PSV boekt afgetekende zege ondanks moeilijke start, De Jong en Veerman vallen uit

1 september om 18:41

PSV leek even een zware middag tegemoet te gaan tegen Go Ahead Eagles, maar uiteindelijk hebben de Eindhovenaren in eigen huis een probleemloze zege weten te boeken. Door goals van Guus Til, Hirving Lozano en Joey Veerman werd het 3-0. Met het uitvallen van Luuk de Jong heeft PSV echter ook een tik te verwerken gekregen.

Bij een overwinning op Go Ahead zou PSV als enige Eredivisie-club met de maximale score de interlandbreak ingaan. Na twee minuten leek het echter al mis te gaan voor de thuisploeg: Mathis Suray werd het eindstation van een goede aanval en werkte de bal achter PSV-goalie Walter Benítez, maar in aanloop naar de treffer stond Finn Stokkers buitenspel. Daardoor kwam PSV met de schrik vrij.

In de openingsfase bleef Go Ahead PSV met problemen opzadelen. Zo moest Benítez enkele minuten later twee keer achter elkaar ingrijpen. Na elf minuten was het uiteindelijk raak in Eindhoven. PSV was echter de ploeg die - geheel tegen de verhouding in - op voorsprong kwam: na wat gerommel in de zestien bij Go Ahead was Til altert, waardoor hij de 1-0 kon maken.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam PSV beter in de wedstrijd. De landskampioen kwam tot steeds meer goede kansen en wist de marge na een klein halfuur spelen te verdubbelen: na een geweldige aanval wist Luuk de Jong de bal knap bij Lozano te krijgen, waarna de Mexicaan de bal koel in de hoek schoot. Nog geen vijf minuten later kreeg PSV echter een domper te verwerken.

Door een botsing met doelman Luca Plogmann liep De Jong een bovenbeenblessure op. De captain van PSV probeerde het wel nog even, maar moest zich uiteindelijk laten vervangen. Met Ricardo Pepi als vervanger kwam PSV in de eerste helft niet meer tot scoren, waardoor het bij rust 2-0 stond. In de tweede helft werd het steeds meer een eenrichtingsverkeer richting het doel van Go Ahead, wat PSV uiteindelijk nog een treffer opleverde.

Net nadat Veerman ook te maken kreeg met fysieke klachten, tikte de middenvelder een goede voorzet van Malik Tillman tegen de touwen: 3-0. Niet veel later ging Veerman alsnog met wat pijn naar de kant. In het restant van de wedstrijd kregen beide ploegen nog wat kansen, maar gescoord werd er niet meer: 3-0 werd de einduitslag. PSV gaat daardoor als koploper en met twaalf punten uit vier duels de interlandbreak in. Go Ahead heeft drie punten verzameld en staat nu veertiende.