Van der Vaart deelt verwachtingen over Weghorst: 'Veel energie, veel ergernis'

Van der Vaart verwacht 'energie en ergernis' bij Ajax: 'Was op EK al ontevreden'

2 september om 00:09

Rafael van der Vaart verwacht Wout Weghorst in de basiself te gaan zien bij Ajax. De voormalig middenvelder van onder meer Ajax en Oranje geeft bij Studio Voetbal aan wat hij denkt dat de spits kan gaan brengen bij de Amsterdammers.

Van der Vaart krijgt de vraag wat Weghorst kan gaan toevoegen aan Ajax, en ziet een ongrijpbare kwaliteit. "Ik hoop veel. Sowieso veel energie, en ik denk ook veel ergernis. Er komt wel wat binnen, of zo", zegt de voormalig middenvelder met een lach, die hij direct verklaart. "We hebben ons tijdens het EK natuurlijk weleens geërgerd aan de 'Wout Weghorst-show'. Je kan in Nederland zelfs een 'broodje Wout' halen, waarschijnlijk is die ook in Amsterdam te koop nu."

Weghorst zal gehaald zijn voor de basis, verwacht Van der Vaart. "Ik denk dat hij ook niet gehaald is voor de bank. Ik denk dat ze hem bijna een basisplaats hebben beloofd. Hij was op het EK al ontevreden als hij niet speelde, hoe gaat dat dan bij Ajax? Ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan, ook omdat Ajax Brobbey heeft. Ik ben er wel van overtuigd dat Weghorst goals kan gaan maken, bijna niemand bij Ajax heeft zijn drive."