FC Groningen houdt ongeslagen status in stand door ongekende comeback

14 september om 20:40

In een uitverkochte Euroborg stond er zaterdagavond een veelbelovend duel op het programma tussen FC Groningen en Feyenoord. De Rotterdammers leken lange tijd aan het langste eind te trekken, maar Groningen maakte in de slotfase alles goed (2-2).

Zowel Groningen als Feyenoord ging ongeslagen de vijfde speelronde van de Eredivisie in. In een uitverkocht eigen huis maakte de Trots van het Noorden er een spannend duel van.

De thuisploeg schoot zichzelf na 33 minuten echter in de eigen voet. Via een eigen doelpunt van Thom van Bergen was het Feyenoord dat op voorsprong kwam, die het uiteindelijk in de slotfase zou weggeven. In minuut zeventig werd de voorsprong nog verdubbeld door Igor Paixão, maar in de laatste tien minuten draaide Groningen alles om.

Brynjolfur Willumsson leidde de comeback in én maakte hem in blessuretijd compleet. Met twee doelpunten bekroonde de invaller zich tot Man van de Wedstrijd en hield hij de ongeslagen reeks van Groningen in stand.

Door het gelijke spel houdt Groningen Feyenoord onder zich op de ranglijst. De Groningers zijn terug te vinden op plek vier, terwijl Feyenoord als nummer zes terugreist naar Rotterdam.