Kwakman dolenthousiast over Krastev

Kwakman enthousiast over nieuwe Eredivisie-revelatie: 'Echte blikvanger'

1 september om 22:19

Kees Kwakman is enorm te spreken over Filip Krastev van PEC Zwolle. De analist benoemt een aantal statistieken van de Bulgaar en noemt hem een ‘echte blikvanger’.

"Het is gewoon een blikvanger", luidt de eerste conclusie van Kwakman over Krastev bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Hij is de jongen met de meeste dribbels in de Eredivisie, dus dat geeft wel aan wat voor type het is. Hij is heel behendig, balvast, goed overzicht. Dit is gewoon een heel goede speler. Ze waren dolblij bij PEC dat ze hem nog een jaar konden huren en dat snap ik. Want het is een heel leuke speler."

Kwakman benoemt dat Krastev de meeste kansen creëert bij PEC, maar hij heeft ook de op een na meeste balveroveringen. Zonder bal is de analist ook onder de indruk van de Bulgaar. "Hij heeft de meeste balveroveringen en intercepties bij PEC, na El Azzouzi. Dat geeft wel aan dat hij ook zonder bal echt wel stappen heeft gemaakt en zijn taken uitvoert. Dat vind ik wel leuk om te zien."

Krastev wordt door PEC Zwolle voor het tweede jaar op rij gehuurd van de City Football Group. Officieel staat hij onder contract bij het Belgische Lommel SK.