Wedstrijdverslag PEC-Heracles (3-0)

PEC is van de nul af: eerste zege van het seizoen is binnen, Heracles druipt af

1 september om 16:25

PEC Zwolle heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. In eigen huis werd Heracles Almelo met 3-0 verslagen dankzij treffers van Dylan Vente, Dylan Mbayo en Filip Krastev.

Zowel PEC als Heracles gingen op een zonnige zondag op zoek naar de eerste zege van het seizoen. De Zwollenaren verloren de eerste drie duels in de Eredivisie. Heracles wist al twee keer gelijk te spelen.

Het elftal van Erwin van de Looi begon sterk aan de wedstrijd bij PEC. Veelvuldig verscheen Heracles voor het doel van PEC, maar tot echte kansen leidde het niet. PEC werd al snel sterker en sterker en het harde werken wierp al snel zijn vruchten af. In de dertiende minuut hield de club een eerbetoon aan teammanager Isaak Teunis, die per september een punt achter zijn carrière zet. Precies in deze minuut zorgde Vente op aangeven van Filip Krastev voor de 1-0.

Tien minuten later kreeg PEC via Odysseus Velanas de volgende grote kans, maar de aanvaller kreeg de bal niet voorbij zijn directe tegenstander. Na krap een halfuur speelde Heracles zijn eerste kans klaar. Juho Talvitie kwam tot een schot, maar Jasper Schendelaar bracht knap redding en zorgde er zo voor dat zijn ploeg met een 1-0 voorsprong de rust in kon.

Kort na rust dacht Krastev zijn ploeg op 2-0 te koppen, maar er ging een overtreding op Mimeirhel Benita aan vooraf. Heracles probeerde het vanuit een vrije trap via Shiloh ’t Zand. Wederom bracht Schendelaar redding. Na ruim een uur kreeg Sherel Floranus de volgende opgelegde kans namens PEC, maar de back kwam net niet tot een schot. Nadat Fabian de Keijzer eerst nog spectaculair redde op een inzet van Thomas Buitink was het in de 78e minuut wél raak. Mbayo verdubbelde op aangeven van Davy van den Berg de score.

In de absolute slotfase maakte Krastev er tot overmaat van ramp voor Heracles ook nog 3-0 van. Daardoor won PEC voor het eerst sinds 2 december een Eredivisie-duel met minimaal twee doelpunten verschil. De Zwollenaren staan nu op drie punten. Heracles blijft steken op twee punten.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: