'Feyenoord neemt 15-jarige Mexicaan op de proef'

'15-jarig talent trefzeker in laatste duel voor vertrek richting Feyenoord'

1 september om 10:53
Laatste update: 1 september om 14:09

Feyenoord gaat naar verluidt de 15-jarige Gilberto Mora op trainingsstage nemen. Het jonge talent van Club Tijuana is officieel nog jeugdspeler maar speelde al meerdere duels in het eerste van de Mexicaanse club en maakte zaterdagavond zelfs de winnende goal voor zijn ploeg.

Eerder berichtten Mexicaanse media dat Mora naar Feyenoord zou komen voor een trainingsstage. Het jonge talent zou twintig dagen meelopen bij de Rotterdamse club om zijn kwaliteiten te tonen. Hoewel Feyenoord dit nieuws nog niet heeft bevestigd, Tijuana zegt trainer Osorio dat dat de Rotterdammers zich inderdaad gemeld hebben.

"Het klopt dat er interesse is vanuit Feyenoord via Dennis te Kloese (algemeen en technisch directeur, red.). Ik denk dat Gilberto en zijn familie uiteindelijk een besluit moeten maken", aldus Osorio na het duel met Monterrey (2-2). "Het verbaast mij niets, want Gilberto heeft de laatste twee duels laten zien wat hij kan, dat hij het spelletje begrijpt en goed uit kan voeren."

Mora was zaterdagavond nog van grote waarde voor Tijuana. In het duel met Club León maakte de middenvelder de winnende treffer voor de Mexicaanse ploeg. Volgens een X-bericht van het account BabaGol reist Mora zondag af naar Rotterdam. Dit is echter door niemand bevestigd.