Drenthe kraakt Feyenoord na Karsdorp-move

'Ik vind het een kwalijke zaak, Feyenoord had hierop voorbereid moeten zijn'

1 september om 07:07
Laatste update: 1 september om 07:19

Royston Drenthe is van mening dat Feyenoord heeft liggen slapen wat betreft de transfer van Rick Karsdorp naar PSV. De voormalig profvoetballer begrijpt niet dat Feyenoord de transfervrije rechtsback heeft laten lopen.

"Karsdorp komt uit de jeugd van Feyenoord en weet wat het Feyenoord-DNA is", begint Drenthe bij Ziggo Sport. "Als je als Feyenoord zijnde weet dat zo'n jongen transfervrij is, moet je hem altijd binnenhalen. Zeker als hij daar open voor staat." In plaats van een terugkeer naar Rotterdam, tekende Karsdorp een contract in Eindhoven bij PSV.

"Ook als je weet dat Lutsharel Geertruida de laan gaat verlaten, moet je zeker voorbereid zijn op dit soort buitenkansjes. Dat vind ik best een kwalijke zaak, omdat ik weet dat hij de kwaliteit heeft om bij Feyenoord de rechterkant te bestrijken", aldus Drenthe.

Karsdorp heeft bij PSV een contract voor één seizoen getekend met een optie voor een extra seizoen. De 29-jarige rechtsback is de vervanger van de naar AS Monaco vertrokken Jordan Teze.