Crouch laakt Veltman na rode kaart Rice: 'Hij bespeelt de scheidsrechter'

Crouch laakt Veltman na rode kaart Rice: 'Hij bespeelt de scheidsrechter'

31 augustus om 17:41
Laatste update: 1 september om 13:42

Peter Crouch is niet te spreken over Joël Veltman. De analist stelt dat de voormalig Ajacied de scheidsrechter 'bespeelde', waardoor Declan Rice de rode kaart kreeg toebedeeld in het duel tussen Arsenal en Brighton & Hove Albion (1-1).

Veltman maakte zich voor een vrije trap, maar Rice tikte de bal net weg. De ex-Ajacied raakte hierdoor niet de bal, maar Rice. Laatsgenoemde kon vervolgens inrukken. Crouch denkt er bij TNT Sports het zijne van. "Luister, iedereen die gevoetbald heeft begrijpt wat hier is gebeurd. Veltman heeft de scheidsrechter bespeeld."

De voormalig spits van onder meer Liverpool en Tottenham Hotspur vermoedt dat Veltman deed alsof Rice het snel nemen van de vrije trap voorkwam. "Hij probeert een pass over zestig meter te spelen, maar daar staat niemand. Hij probeert Rice te pakken, en dat is gelukt. Dat heeft uiteindelijk de wedstrijd bepaald", aldus Crouch.

Toch vindt de Engelsman dat Rice het niet verstandig aanpakte. "Dat gezegd hebbende, Rice tikt de bal weldegelijk weg en volgens de regels is dat geel, maar dat neemt niet weg dat Veltman de scheidsrechter probeert te bespelen."