Zaakwaarnemers Koopmeiners over Atalanta en Juve

Zaakwaarnemers hekelen 'poppenkast' rond Koopmeiners: 'Ziek van de spanning'

1 september om 12:00
Laatste update: 1 september om 13:36

Karel Jansen en Bert Baving hebben in gesprek met de Volkskrant een boekje opengedaan over de transfer van Teun Koopmeiners van Atalanta naar Juventus. Na een lange soap heeft de middenvelder zijn droomstap te pakken. De onderhandelingen verliepen allesbehalve soepel, aldus zijn zaakwaarnemers.

Na drie seizoenen, 129 wedstrijden, 29 doelpunten en vijftien assists maakte Koopmeiners voor om en nabij de zestig miljoen euro de overstap van Atalanta Bergamo naar Juventus. De onderhandelingen om die transfer mogelijk te maken verliepen erg stroef, erkennen Jansen en Baving. "Het woord cazzo is tijdens de onderhandelingen veel gevallen", aldus Jansen. Samen met Baving sprak hij voor Wasserman met Juve, Koopmeiners en Atalanta over een transfer.

"Het was een poppenkast", vervolgt het duo. "Atalanta had een mondelinge toezegging gedaan voor deze zomer, nadat de transfer naar Napoli vorig jaar was geblokkeerd. Die toezegging waren ze vergeten. Het werd een kwestie van zwartmaken en leugens."

Atalanta had volgens het duo beloofd mee te werken aan een transfer deze zomer. "Maar ja, trainer Gian Piero Gasperini, die heilig is verklaard bij Atalanta, tekende een nieuw contract en wilde de succesvolle groep bij elkaar houden. De emoties liepen hoog op. Teun, de ideale prof, heeft zich ziek gemeld. Hij was ook echt ziek van de spanning. Na drie prachtige jaren bij Atalanta wilde hij naar Juventus. Het is jammer dat zo'n succesverhaal geen mooi einde heeft gekregen."

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: