AZ-kassa rinkelt bij Koopmeiners-transfer

'AZ-kassa zal rinkelen bij Koopmeiners-transfer: Alkmaarders ontvangen miljoenen'

27 augustus om 17:35
Laatste update: 27 augustus om 17:37

AZ zal flink meeprofiteren aan de aanstaande transfer van Teun Koopmeiners van Atalanta naar Juventus. Volgens AZ Alerts kunnen de Alkmaarders een flink bedrag bijschrijven wanneer de transfer officieel wordt beklonken.

Welk bedrag het precies zal worden, is nog niet bekend, maar AZ Alerts heeft verschillende scenario's beschreven. In 2021 verruilde Koopmeiners AZ voor Atalanta en ontving de Eredivisie-club veertien miljoen euro. Bovendien bedong technisch directeur Max Huiberts verschillende bonussen, waaronder een flink doorverkooppercentage.

Naar verluidt is dat een percentage tussen de tien en twintig procent. De geluiden zijn dat het eerder in de buurt van twintig procent zal liggen. Juventus zal 52 miljoen euro betalen aan Atalanta voor de Oranje-international. Het doorverkooppercentage ontvangt AZ over de winst, dus over 38 miljoen euro.

Bij een doorverkooppercentage van tien procent zal dat 3,8 miljoen euro zijn, bij vijftien procent is dat 5,7 miljoen euro en bij twintig procent is het maar liefst 7,6 miljoen euro.

Bovendien heeft Koopmeiners de gehele jeugdopleiding van AZ doorlopen, waardoor ze de maximale opleidingsvergoeding ontvangen. Dat bedraagt vijf procent over de gehele transfersom, dus 2,6 miljoen euro.

Het totaalbedrag dat AZ zal ontvangen zal dus vermoedelijk tussen de 6,4 miljoen euro en 10,2 miljoen euro liggen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!