PSV-target Gosens op weg naar Fiorentina

Update: Gosens keert terug in Italië en wordt ploeggenoot De Gea

31 augustus om 00:32
Laatste update: 31 augustus om 00:32

Robin Gosens gaat Union Berlin op huurbasis verlaten voor Fiorentina, meldt onder andere Fabrizio Romano. De club uit Florence heeft een verplichte optie tot koop ter waarde van 7,5 miljoen euro. PSV kan Gosens dus uit het hoofd zetten.

Gosens werd vorige zomer voor dertien miljoen euro overgenomen van Internazionale, maar mag na één seizoen weer vertrekken uit Berlijn. De aanvallend ingestelde linksback werd een lange tijd gelinkt aan PSV, maar kiest voor een terugkeer naar Italië. Fiorentina zal hem één seizoen huren, waarna ze hem voor 7,5 miljoen euro definitief overnemen.

De dertigjarige Duitser was een van de opties voor de linksbackpositie in Eindhoven. Eerder werd bekend dat Patrick van Aanholt niet terug zal keren in Eindhoven. Ook de transfer van Renan Lodi lijkt volledig van de baan. Het Eindhovens Dagblad schetste dat PSV niet meer op zoek lijkt naar een specifieke linksback.

Gosens kwam eerder uit voor FC Dordrecht, Heracles Almelo, Atalanta en Internazionale. Hij mag zich een absolute kenner van de Serie A noemen. Gosens heeft al 160 wedstrijden in de Italiaanse competitie op zijn naam staan. Hierin kwam hij 28 keer tot scoren en gaf hij negentien assists.

Update: Robin Gosens keert na een seizoen bij Union Berlin weer terug naar Italië. De dertigjarige linksback gaat op huurbasis aan de slag bij Fiorentina. De club uit Florence bedong tevens een koopoptie van naar verluidt 7,5 miljoen euro. I Viola haalde eerder deze transferperiode onder meer Marin Pongračić, David de Gea, Moise Kean en Albert Gudmundsson binnen.

Goses was nog even in beeld bij PSV als nieuwe linksback, maar de Eindhovanaren hapten niet toe.