Farioli reageert op 'emotionele' Ajax-loting

Farioli reageert op 'emotionele' Ajax-loting: 'Heb al wat berichten gekregen'

30 augustus om 16:26

Francesco Farioli kan niet wachten op de aanstaande wedstrijden in de Europa League. De trainer van Ajax bekeek de loting vrijdagmiddag met verschillende stafleden en spelers. Farioli heeft al een goed beeld van een aantal tegenstanders.

"Je bent nieuwsgierig wie je gaat treffen. Dat we met Lazio een Italiaanse club gaan treffen is leuk, het is altijd leuk om tegen een team uit je eigen land te spelen", begint de Italiaanse coach tegenover Ziggo Sport. "Daarnaast vind ik het mooi dat er twee Turkse tegenstanders zijn. Turkije was het decor bij een belangrijk hoofdstuk in mijn leven."

Farioli was voor zijn periode bij OGC Nice trainer van de Turkse clubs Karagümrük en Alanyaspor. Farioli is benieuwd naar de nieuwe opzet van de Europa League. "We hebben een beeld van hoe het gaat zijn, maar we moeten het ook gaan ervaren. We willen een serieuze rol gaan spelen in deze competitie en met de nieuwe opzet zijn alle wedstrijden belangrijk."

Lazio is de meest gerenommeerde tegenstander die Ajax zal treffen. "Lazio is van oudsher een grote club, niet alleen in Italië, maar ook Europees. Ze spelen vrijwel elk seizoen Europees voetbal en hebben veel ervaring in de selectie. Dat gaat een lastige wedstrijd worden", aldus Farioli.