Officieel: Ajax verkoopt Vos aan AC Milan

Ajax sprokkelt welkome miljoenen: Vos gepresenteerd door AC Milan

30 augustus om 15:32
Laatste update: 30 augustus om 15:53

Silvano Vos heeft Ajax definitief verruild voor AC Milan. De clubs hebben de transfer van de negentienjarige middenvelder vrijdagmiddag wereldkundig gemaakt. Vos tekent een vijfjarig contract in Milaan.

Vos stond lang te boek als één van de grotere talenten in de Ajax-opleiding. De sterke middenvelder debuteerde vorig jaar in de hoofdmacht, maar slaagde er – mede door blessures - niet in om door te breken. Daar zal het ook niet meer van komen. Vos behoorde tot de groep die tijdens de voorbereiding door trainer Francesco Farioli werd teruggezet naar de beloften en kreeg te horen dat hij mocht vertrekken.

Met AC Milan heeft Vos nu een nieuwe uitdaging gevonden, al zal hij in eerste instantie vermoedelijk aansluiten bij de beloften, die uitkomen op het derde niveau in Italië. De Milanezen betalen naar verluidt drie miljoen euro, plus twee miljoen aan vrijwel gegarandeerde bonussen. Het bedrag kan door een stevig doorverkooppercentage nog wel verder oplopen in de toekomst. Het vertrek van Vos gaf Ajax bovendien de financiële ruimte om door te pakken voor Wout Weghorst.

Vos wordt bij AC Milan ploeggenoot van Oranje-international Tijjani Reijnders. Reijnders is één van de concurrenten op het middenveld van Vos. De Milanese topclub beschikt verder over topspelers als Ismael Bennacer, Youssouf Fofana, Ruben Loftus-Cheek en Yunus Musah. I Rossoneri kent met een remise tegen Torino en een nederlaag tegen Parma een matige seizoenstart in de Serie A

Vos kwam dit seizoen alleen voor Jong Ajax in actie, waar hij 68 minuten speelde tegen MVV Maastricht. In totaal speelde hij 57 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Hierin scoorde hij zes doelpunten en was hij vier keer aangever. In de Eredivisie kwam hij dertien keer in actie.

Technisch directeur van Ajax Alex Kroes reageert op het vertrek van Vos. "Silvano speelt al sinds de jeugd voor onze club en is een echte Ajacied. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij drie jaar voor Jong Ajax gespeeld en minuten gemaakt in Ajax 1. Helaas kon hij geen plek als vaste basisspeler veiligstellen in de hoofdmacht van Ajax deze zomer. Wij wensen hem veel succes bij de Italiaanse club."