'Mourinho belde Vos hoogstpersoonlijk op voor transfer'

'Mourinho belde Ajax-vertrekker hoogstpersoonlijk op voor transfer'

30 augustus om 16:06

Silvano Vos rondde vrijdag zijn overstap van Ajax naar AC Milan, maar de negentienjarige middenvelder had ook een andere keuze kunnen maken. José Mourinho belde hem hoogstpersoonlijk op, meldt ESPN.

Mourinho staat tegenwoordig aan het roer bij Fenerbahçe en hoopte Vos naar Istanbul te halen. Vos kreeg zelfs een belletje, maar koos uiteindelijk voor AC Milan. Ook Stade Rennes en Parma waren in de markt voor het gewezen toptalent van Ajax.

Vos ondertekende donderdag zijn vijfjarige contract in Milaan. De Italiaanse grootmacht betaalt 3 miljoen euro aan Ajax en dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 5 tot 5,5 miljoen euro. Hij wordt lid van het eerste team, maar zal vooral minuten maken bij Milan Futuro, dat uitkomt in de Serie C.

Ajax zette Vos de laatste maanden nadrukkelijk in de etalage. Zijn potentie werd erkend in Amsterdam, maar met zijn forse salaris van één miljoen euro drukte hij zwaar op de begroting. Het is geen geheim dat Ajax transfergeld nodig heeft om in nieuwe spelers te kunnen steken.