'Geertruide reist af naar Leipzig'

'Geertruida reist af naar Leipzig, Feyenoord vangt flinke som na volledig akkoord'

30 augustus om 09:30
Laatste update: 30 augustus om 10:32

Lutsharel Geertruida is onderweg naar Leipzig om zijn transfer naar RB Leipzig af te ronden. Fabrizio Romano heeft er al zijn welbekende ‘here we go’ op losgelaten. Feyenoord ontvangt naar verluidt 25 miljoen euro inclusief bonussen.

De transfer van Geertruida naar RB Leipzig is zo goed als in kannen en kruiken. De verdediger is volgens Philipp Hinze van Sky Sports onderweg naar Duitsland om zijn transfer af te ronden. Voor 20.00 uur moet de medische keuring worden afgerond en alle documenten moeten worden klaargemaakt en ondertekend. Dan is Geertruida zeker van zijn vertrek bij Feyenoord.

Romano meldde eerder al dat Feyenoord en RB Leipzig een akkoord hebben bereikt over een transfersom van 25 miljoen euro inclusief bonussen. Geertruida had nog een contract voor één jaar bij de Rotterdammers. Leipzig bereikte eerder al een akkoord met het management van de rechtsback annex centrale verdediger.

Als ook de laatste details worden afgerond, dan komt er na meer dan twaalf jaar een einde aan het dienstverband van Geertruida bij Feyenoord. In 2012 maakte hij vanuit de jeugd van Sparta de overstap naar de stadsgenoot. Uiteindelijk schopte de verdediger het tot het eerste elftal en dit seizoen was hij bij afwezigheid van Gernot Trauner zelfs aanvoerder. Geertruida speelde 202 duels voor Feyenoord en scoorde daarin 24 keer. Ook gaf hij elf assists. In de prijzenkast van de verdediger staat één landskampioenschap en tweemaal won hij de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!