John Stegeman over potentiële rol van Wout Weghorst bij Ajax

Ajax-deal toegejuicht: 'Denk dat Weghorst goed past in de speelwijze van Farioli'

29 augustus om 14:47

John Stegeman, die Wout Weghorst twee jaar onder zijn hoede had bij Heracles Almelo, vertelt dat de kersverse aanwinst van Ajax de ideale speler is voor Francesco Farioli. Zijn discipline en mentaliteit is precies wat Ajax nodig heeft, denkt de oefenmeester.

Farioli zei in aanloop naar het Europa League-duel met Jagiellonia Bialystok behoefte te hebben aan een goede mentaliteit en instelling om 'zijn proces' te laten slagen. Wat dat betreft is Weghorst de ideale speler, vertelt Stegeman in gesprek met de NOS. "Hij brengt een bepaalde discipline en mentaliteit mee, die denk ik heel erg prettig is. Je hebt graag winnaars in je elftal en Wout... dat is een winnaar pur sang."

Menig criticaster had commentaar op de aanstaande transfer van de boomlange Nederlander. Zo zou Weghorst onder andere geen echte Ajax-spits zijn. Stegeman is het daar echter niet mee eens. "Ik denk dat hij goed past in de speelwijze van Farioli met het hoge druk zetten, dat zijn facetten die Wout prima beheerst", stelt de oefenmeester.

Daarnaast kan Weghorst ook in de kleedkamer een belangrijke factor zijn, weet Stegeman uit ervaring. "Hij was bij Heracles niet altijd alleen maar met zichzelf bezig, maar ook enorm met ploeggenoten om het maximale eruit te halen met elkaar. Hij was niet altijd makkelijk voor iedereen, en dat leverde wel eens wrevel op. Je krijgt bij hem nooit de tijd om rustig aan te doen, hij pusht iedereen tot het maximale en dat kan wel eens irritatie opwekken. Maar daardoor krijg je wel een bepaalde mentaliteit in je elftal."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)