Koevermans fan van transfer Weghorst naar Ajax

'Ik hoop dat Weghorst er gelijk vier maakt bij Ajax en iedereen de mond snoert'

28 augustus om 19:25
Laatste update: 28 augustus om 19:28

Danny Koevermans ziet de komst van Wout Weghorst naar Ajax helemaal zitten. De oud-spits is van mening dat er te veel negativiteit om de transfer van de Oranje-international hangt. 

Aan tafel bij VoetbalPraat neemt Koevermans geen blad voor zijn mond. "De Weghorst-transfer die eraan zit te komen… Er hangt veel negativiteit omheen. Hij kan dit niet, hij kan dat niet, hij heeft het Ajax-dna niet…", somt de oud-spits op. 

Koevermans schaart zich achter Leo Driessen, tevens te gast in de uitzending. Driessen sprak de hoop uit dat Weghorst in zijn eerste wedstrijd voor Ajax vier keer scoort en alle criticasters de mond snoert. Daar kan Koevermans het niet meer mee eens zijn.

"Wat Leo net zegt, daar sluit ik me meteen bij aan. Alsof Weghorst niet goed positie kan kiezen voor de goal, alsof hij niet veel goals kan maken. Strategisch is de transfer misschien twijfelachtig", doelt Koevermans op het aantal spitsen bij Ajax. "Maar je haalt met hem gewoon goals binnen."

Hoeveel goals? "Als hij alles mag spelen en fit blijft, maakt hij er wel 20, dat denk ik echt. Met zijn hoofd werkt hij ze binnen, met zijn voeten werkt hij ze binnen. Het is gewoon een doelpuntenmaker."