VfL Bochum erg tevreden met komst Ajax-speler Medic

Duitsers in de wolken na huurdeal met Ajax: 'Uitstekende verdediger'

20 augustus om 18:38
Laatste update: 20 augustus om 21:53

Bij VfL Bochum is men erg blij met de komst van Jakov Medic, die op huurbasis wordt overgenomen van Ajax. De verdediger speelt komend seizoen in Duitsland en er bestaat een kans dat hij daarna aan Bochum verbonden blijft.

Marc Lettau, sportief directeur van Bochum, is verheugd met het binnenhalen van Medic, die bij Ajax niet meer op speelminuten kon rekenen. "Jakov is een uitstekende verdediger, zowel over de grond als in de lucht, is zuiver in de passing en behaalt ook een topsnelheid", stelt Lettau in gesprek met de clubkanalen.

Medic is op zijn beurt blij om terug te keren naar Duitsland, waar hij gaat spelen op het hoogste niveau. "De Bundesliga is een van de topcompetities van Europa en het is mijn doel om hier te spelen sinds ik mijn eerste stap in Duitsland zette", aldus de Kroaat, die eerder speelde bij Sankt Pauli op het tweede niveau in Duitsland. "VfL Bochum is een nuchtere club waar hard werken op het veld gesteund wordt door de fans. Ik denk dat ik hier goed op mijn plek ben."

De Duitsers hebben een optie tot koop bedongen in de huurdeal met Ajax. Naar verluidt neemt de club het volledige salaris van Medic - ongeveer anderhalf miljoen euro per jaar - over van Ajax. Indien de koopoptie getriggerd wordt, ontvangt Ajax een bedrag van drie miljoen euro voor Medic. Dat is hetzelfde bedrag als dat de Amsterdammers vorige zomer naar Sankt Pauli overmaakte voor de diensten van Medic.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!