'Hoffenheim sprak met Gaaei over transfer'

'Hoffenheim sprak over transfer, maar Ajax-back géén topfavoriet voor vacature'

20 augustus om 14:57
Laatste update: 20 augustus om 15:01

TSG Hoffenheim heeft met Anton Gaaei gesproken over een mogelijke transfer. De back van Ajax staat hoog op het lijstje van de Duitsers, maar geldt op dit moment niet als topfavoriet. 

'Gaaei is een serieuze kandidaat voor Hoffenheim, dat alles op alles zet om een nieuwe rechtsback vast te leggen vóór Deadline Day', schrijft Sky Sports-verslaggever Florian Plettenberg op X. 'Er is concrete interesse en gesprekken hebben plaatsgevonden. Hoffenheim bekijkt meerdere opties. Gaaei staat hoog op het lijstje, maar is niet de topfavoriet.'

Eerder deze week meldde het Duitse Kicker al dat Hoffenheim interesse had getoond in de 21-jarige verdediger van Ajax, die nog tot medio 2028 onder contract staat in Amsterdam. 

Bij Ajax gaat het voor Gaaei vooralsnog met ups en downs. In zijn eerste seizoen werd hij tot twee keer toe vóór rust gewisseld. Eenmaal door Maurice Steijn (tegen Feyenoord) en daarna ook door diens opvolger John van 't Schip (tegen AZ).  Gaaei begon met twee belangrijke penalty's tegen Panathinaikos een stuk beter aan zijn tweede seizoen, al ontving hij enkele dagen later alweer kritiek voor zijn manier van verdedigen in de verloren wedstrijd tegen NAC Breda. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!