Ajax en VfL Bochum akkoord over huurdeal: 'Kan in Amsterdam niet genoeg spelen'

Ajax en VfL Bochum akkoord over huurdeal met optie tot koop: 'Wensen hem succes'

20 augustus om 15:22
Laatste update: 20 augustus om 17:03

Ajax en VfL Bochum zijn het eens geworden over de huurtransfer van Jakov Medic. De 25-jarige verdediger gaat een jaartje in de Bundesliga spelen. De Duitsers hebben een optie tot koop bedongen. 

Ajax bevestigt de huurdeal op de officiële clubkanalen. Technisch directeur Alex Kroes verklaart de verhuur van Medic. "We hebben Jakov de kans gegeven om naar andere clubs te kijken omdat hij bij Ajax niet genoeg kan spelen. Het is goed voor hem en de club dat hij zijn carrière in de Bundesliga kan voortzetten, in ieder geval dit seizoen. We wensen hem veel succes."

De overstap van Medic naar Bochum komt niet uit de lucht vallen. Eerder werd door De Telegraaf al een mondelinge overeenkomst gemeld. Naar verluidt nemen de Duitsers het volledige salaris van Medic - zo'n anderhalf miljoen euro per jaar - over van Ajax. Mocht de optie tot koop getriggerd worden, dan gaat het volgens de krant om een bedrag van drie miljoen euro, het exacte bedrag dat Ajax vorige zomer naar Sankt Pauli overmaakte. 

Medic kende een droomstart bij Ajax door in het eerste duel van vorig seizoen met een prachtig afstandsschot te scoren tegen Heracles Almelo. Daarna verdween de 1,93 meter lange verdediger al snel uit de basis. Uiteindelijk speelde hij, verdeeld over negen wedstrijden, 517 minuten voor de Amsterdammers. Dit seizoen komt de verdediger niet in de plannen van Francesco Farioli voor. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!