Pep Guardiola over Premier League-start Manchester City

Guardiola heeft lachers op zijn hand: 'Slechte nieuws is dat we er nog 70 moeten'

19 augustus om 16:01
Laatste update: 19 augustus om 16:23

Pep Guardiola roept de fans van Manchester City op 'geduldig' te zijn. The Citizens gingen het nieuwe Premier League-seizoen goed van start door in de openingsronde met 0-2 van Chelsea te winnen. Toch is het seizoen nog lang, weet ook de oefenmeester.

Na de veelbelovende competitiestart van Manchester City krijgt Guardiola de lachers op zijn hand, door 'goed en slecht nieuws' te delen voor de camera's van BBC. "Ik weet waar deze jongens toe in staat zijn, maar dit was de eerste wedstrijd. Onze lichaamstaal en de manier waarop we hebben gespeeld op Stamford Bridge was goed. Vorig seizoen konden we hier niet zegevieren, dus op deze manier winnen, is goed nieuws", leidt de Spanjaard zijn verhaal in.

"Het slechte nieuws is dat er nog zo'n 65 tot 70 wedstrijden volgen", vervolgt de grappende Guardiola. "Dus ben geduldig. Maar natuurlijk is openen met een overwinning belangrijk."

Ook had de oefenmeester nog lovende woorden voor oud-PSV'er Sávio over. De Braziliaanse buitenspeler kwam deze zomer na een sterk seizoen over van Girona en mocht zondag zijn officiële debuut maken voor Manchester City. "Hij heeft meteen veel laten zien. Het was zijn eerste wedstrijd in Engeland, maar hij geeft mij het signaal dat hij de persoonlijkheid heeft om een ​​topspeler te worden", besluit de tacticus.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!