'Van Crooij transfervrij naar NEC'

'NEC wint transferstrijd: voormalig Sparta-uitblinker keert terug in Eredivisie'

11 september om 16:22
Laatste update: 11 september om 20:52

NEC gaat Vito van Crooij aan de selectie toevoegen. Dat meldt De Gelderlander. De aanvaller is transfervrij na zijn vertrek bij het Saudische Al-Wehda.

Technisch directeur Carlos Aalbers gaf vorige week nog aan dat NEC geen nieuwe spelers meer zou halen, maar niets blijkt minder waar. De Nijmegenaren hebben een persoonlijk akkoord bereikt met Van Crooij. NEC hoopt de 28-jarige buitenspeler nog deze week te presenteren.

Van Crooij tekende een jaar geleden nog een lucratief contract in Saudi-Arabië. Na 26 wedstrijden, nul goals en nul assists kwam dat dienstverband tot een einde. De aanvaller liet in samenspraak met Al-Wehda zijn contract ontbinden en zat sindsdien zonder club. Dat zorgde voor de nodige interesse. Naar verluidt waren FC Groningen, FC Utrecht en Fortuna Sittard ook in de markt voor de aanvaller, maar NEC trekt aan het langste eind.

Naast Al-Wehda speelde Van Crooij voor VVV-Venlo, PEC Zwolle en Sparta Rotterdam. Voor laatstgenoemde club speelde Van Crooij een aantal uitstekende seizoenen, met als kers op de taart het seizoen 2022/23. Daarin wist de aanvaller in veertig wedstrijden veertien keer te scoren en twaalf assists te geven in de Eredivisie, de KNVB Beker en de play-offs voor Europees voetbal.

Met de komst van Van Crooij verzekert NEC zich van alweer de tiende aanwinst van deze zomer. Eerder kwamen Lefteris Lyratzis, Argyris Darelas (beiden PAOK Saloniki), Kento Shiogai (Keio University), Thomas Ouwejan (Schalke 04), Ivan Márquez (1.FC Nürnberg), Basar Önal (De Graafschap), Stijn van Gassel (Excelsior), Sami Ouaissa (Roda JC) en Luc Nieuwenhuijs (Vitesse) naar Nijmegen.