Guardiola wil misschien toch langer aanblijven als trainer van Manchester City

Guardiola laat Manchester City-fans dromen: 'Ik zei niet dat ik weg ging'

27 juli om 09:36
Laatste update: 27 juli om 09:48

Pep Guardiola is teruggekomen op zijn eerdere uitspraken over een vertrek bij Manchester City en biedt de fans van de club daarmee hoop op een langer verblijf. De Spaanse manager bereidt zijn ploeg momenteel voor op het negende seizoen onder zijn leiding.

Na het vieren van zijn zesde landstitel als trainer van Manchester City bezorgde Guardiola de fans enige zorgen. De Spanjaard hintte erop dat komend seizoen weleens zijn laatste in dienst van City zou kunnen worden. "De realiteit is dat ik dichterbij mijn vertrek dan bij mijn komst ben. Ik heb met de club gesproken, nu wil ik nog wel blijven. Volgend jaar zal ik er nog zijn en dan gaan we praten. Of ik dan nog doorga, moet blijken", zei Guardiola destijds.

"Ik zei niet dat ik weg zou gaan", verklaart de oefenmeester zijn uitspraken op een persmoment in de Verenigde Staten echter. "Ik zit nu al acht jaar bij Manchester City. Daar zal niet nog eens acht jaar achteraan komen. Zo bedoelde ik het ook."

Voordat hij vertrekt zal er een hoop moeten gebeuren, stelt de Spanjaard dan ook. "Negen jaar lang bij dezelfde club is een eeuwigheid. Ik sluit niet uit dat ik mijn aflopende contract verleng. Maar ik wil zeker weten dat het de juiste beslissing is voor de club én de spelers. Wanneer ik dat heb besloten zal ik met het bestuur praten. Voor nu wil ik het seizoen starten en kijken hoe alles verloopt. Daarna zien we wel verder", aldus Guardiola.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!