Perez en Vink over Brobbey

Perez lyrisch: 'Hij is 45 minuten lang weggezet als een pupil'

11 september om 10:12
Laatste update: 11 september om 12:49

Kenneth Perez en Marciano Vink zijn lovend over het optreden van Brian Brobbey tegen Duitsland (2-2). De spits van Ajax kreeg tegen Die Mannschaft de kans van bondscoach Ronald Koeman en betaalde het vertrouwen terug.

Brobbey was bij beide doelpunten van Oranje betrokken en kan terugkijken op een uitstekende wedstrijd. "Dit was zijn kans, nu moest hij het laten zien. Daar kan je onder gebukt gaan, maar je kan ook een ongelofelijke focus oproepen. Het tweede heeft hij gedaan. Hij was in alles zo sterk", stelt Perez in Voetbalpraat op ESPN. "Nederland heeft nu twee goede spitsen", doelt hij op Brobbey en Joshua Zirkzee. "Twee verschillende soorten spitsen. Het is niet het een of het andere, of een eerste spits. Ik denk dat Brobbey vandaag (dinsdag, red.) heeft laten zien dat hij ook heel goed is."

Perez krijgt bijval van Vink. "Wat Brobbey vandaag heeft laten zien onder deze druk... Hij heeft niet alleen Joshua Zirkzee met wie hij de concurrentie aangaat. Want hij heeft ook nog een andere hijger achter zich", wijst de analist naar Wout Weghorst. "De eerste 25 minuten vond ik hem spelen zoals je hem graag wil zien spelen. Dat was uit het boekje."

Er was deze interlandperiode veel te doen om de fitheid van Brobbey, die bij Ajax drie weken geleden tegen NAC Breda zijn laatste wedstrijd speelde. "Hij kan die focus oproepen. Voor wedstrijden in de Eredivisie hoef je deze focus niet op te roepen", denkt Perez. "Is hij in die drie weken zoveel fitter geworden door te trainen? Het heeft te maken met het echt willen laten zien."

Brobbey was Jonathan Tah, verdediger van Duitsland, in de Johan Cruijff Arena de baas, zag ook Perez. "Nadat je twee keer zo bent weggezet, zou je dan niet denken: misschien moet ik wat anders proberen? Tah wilde echt laten zien wie de sterkste was. En dat was Brobbey. Die Tah dacht: die zal toch niet sterker zijn dan ik? Nou, hij is 45 minuten lang weggezet als een pupil."