City verslaat Chelsea

Kampioen Man City wint aan de hand van Haaland eerste seizoenstopper

18 augustus om 19:27

Manchester City is het Premier League-seizoen begonnen met een zege. De kampioen van Engeland moest in de eerste speelronde gelijk naar Stamford Brigde en wist daar te winnen: 0-2.

Bij City was er geen basisplek voor Nathan Aké. Voormalig PSV-aanvaller Sávio stond daarentegen wel aan de aftrap. De Braziliaan hield onder meer Phil Foden op de bank. The Citizens hadden niet lang nodig om op voorsprong te komen. In zijn honderdste wedstrijd voor City was het - wie anders dan - Erling Haaland die de Engelse topper openbrak.

De Noor kreeg de bal van Jérémy Doku en frommelde zich door de Chelsea-defensie. Nadat hij Marc Cucurella had afgeschud, kon hij de bal achter de doelman van Chelsea schieten. Het is voor Haaland het derde seizoen op rij dat hij in de eerste speelronde van de Premier League weet te scoren. Op slag van rust dachten The Blues op gelijke hoogte te komen, maar Nicolas Jackson werd afgevlagd wegens buitenspel.

Het was geen wedstrijd van de grote kansen. In de slotfase hoopte Chelsea na een handsbal van Mateo Kovacic nog een strafschop te krijgen, maar de scheidsrechter wees niet naar de stip. De goal viel niet meer voor Chelsea, maar gescoord werd er nog wel. City breidde de score via uitgerekend Kovacic, die niet wilde juichen tegen zijn oude club, uit. Daar bleef het bij op Stamford Bridge.

City neemt het volgende week op tegen Ipswich Town, van wie het Liverpool van Arne Slot dit weekend wist te winnen. Chelsea mag donderdag in de play-offs van de Europa League aan de bak. Het Zwitserse Servette FC is de tegenstander.