Van Wonderen bezorgd om Ajax

Situatie Ajax 'superslecht' voor Nederland: 'Hoeven we niet blij mee te zijn hoor'

18 augustus om 23:51

Kees van Wonderen maakt zich zorgen om Ajax. De Amsterdammers maakten de afgelopen twee seizoenen allerminst aanspraak op de titel, en gingen zondag onderuit in NAC Breda. Deze ontwikkelingen zijn slecht voor het Nederlandse voetbal, constateert de clubloze trainer.  

"Het is gewoon heel kwetsbaar", vertelt Van Wonderen zondagavond bij NOS Studio Voetbal, doelend op de nederlaag van Ajax in Breda. "En zeker als je de echte verschilmakers niet gebruikt, of beperkt gebruikt... We hebben kunnen zien dat het dan heel moeizaam is." Trainer Francesco Farioli voerde ten opzichte van afgelopen donderdag weer de nodige wijzigingen door, acht stuks in totaal. 

Diezelfde Farioli moet Ajax er uiteindelijk weer bovenop helpen. Van Wonderen hoopt dat hem dat lukt, en dat de Amsterdammers zich snel onttrekken aan de sportieve malaise. "Daar hoeven we niet blij mee te zijn hoor", vervolgt de oud-trainer van Go Ahead Eagles en tot vorig seizoen sc Heerenveen. "Het is superslecht voor Nederland als de topclub Ajax niet op die positie staat."

Ajax eindigde in het seizoen 2022/23 nog als derde, maar zakte het afgelopen seizoen af naar de vijfde plek. Op 1 september speelt het de eerstvolgende Eredivisie-wedstrijd, uit bij aartsrivaal Feyenoord.