Perez kritisch op Ajax-verdediger Anton Gaaei

Van Ajax-held naar schlemiel in Breda: 'Ik vrees dat hij dacht goed te zijn'

18 augustus om 22:00
Laatste update: 18 augustus om 22:14

Anton Gaaei is na zijn heldenrol tegen Panathinaikos door het ijs gezakt in Breda. Die conclusie trekken ESPN-analisten Kenneth Perez en Karim El Ahmadi zondagavond bij Dit was het Weekend. De rechtervleugelverdediger was in hun ogen verantwoordelijk voor het tweede doelpunt van NAC. 

Gaaei raakte de bal kwijt na een ongelukkig overstapje, en maakte vervolgens in de omschakeling een overtreding. Uit de daaropvolgende vrije trap kon Jan Van den Bergh binnenkoppen, omdat hij niet gedekt werd door opnieuw Gaaei. "De 2-1 was echt een opeenstapeling van fouten van één persoon: Anton Gaaei", begint El Ahmadi, die vervolgens de beelden van de goal te zien krijgt. "Kijk ook hoe lang hij blijft zitten na die overtreding. Daarom komt hij ook te laat bij Van den Bergh. Hij keek Van den Bergh ook nog wel gewoon aan, maar vervolgens is hij de beste kopper kwijt. Hij laat hem gewoon lopen. Dat was gewoon heel erg slecht."

Perez is het roerend eens met zijn tafelgenoot. "Ik vrees dat hij dacht goed te zijn na zijn benutte penalty tegen Panathinaikos. Ik heb hem dingen zien doen... Ook dat hij weer een crosspass gaf naar een plek waar helemaal niemand stond. Al zijn medespelers keken hem ook aan en zij vroegen zich af wat hij aan het doen was. Foute passes, de hele tijd", vervolgt de kritische Deen, die wel sympathie heeft voor zijn landgenoot. "Het is een speler die keihard werkt, maar donderdag was het ook iedere keer juichen als hij een ingooi won."