Farioli botst met NOS-verslaggever

Farioli botst met NOS-verslaggever: 'Ajax-voetbal? Wat is dat dan? Vertel het me'

18 augustus om 22:25
Laatste update: 18 augustus om 22:28

Farioli is er zondag na NAC Breda - Ajax (2-1) niet in geslaagd om zijn irritaties de baas te zijn. Toen NOS-verslaggever Arman Avsaroglu de trainer van de Amsterdamse club confonteerde met het zogeheten 'Ajax-voetbal', beet hij van zich af. 

Farioli krijgt van Avsaroglu de vraag met wat voor gevoelhij Breda verlaat, na een zeperd tegen een promovendus, en zonder 'Ajax-voetbal' op de mat te hebben gelegd. "We zitten in een proces, ik blijf mezelf herhalen. Dit is de eerste nederlaag na veel wedstrijden. Als ik vragen krijg over Ajax-voetbal en dat wij dat niet spelen… Wat is Ajax-voetbal? Vertel het me", foetert de Italiaan. 

Als daarna gesteld wordt dat 'Ajax-voetbal' voor aanvallend voetbal staat, heeft Farioli zijn antwoord snel klaar. "En wanneer je 75 procent balbezit hebt en je veertig keer in de zestien van de tegenstander komt, wat is dat dan? Vertel het me." Avsaroglu reageert als volgt: "Voetbal waarmee je kansen creëert. Dat hebben we vandaag niet gezien."

Met die respons kan de Italiaanse oefenmeester niet veel. "Als je veertig keer in de zestien van de tegenstander komt, dan vind ik dat aanvallend voetbal. Natuurlijk zijn er dingen die we beter moeten doen. Ik herhaal dit altijd en doe het nu nogmaals: het is een groot proces. We moeten herbouwen na een zeer zwaar seizoen."