Driessen oppert Oranje-revolutie

Driessen oppert Oranje-revolutie: ‘Verjonging nodig, afscheid nemen van vijftal'

16 augustus om 10:01

Valentijn Driessen is van mening dat Ronald Koeman een duidelijk signaal af moet geven als bondscoach van het Nederlands elftal. Zo zou er geen plaats meer moeten zijn in het elftal voor een aantal routiniers; Oranje moet verjongen richting het WK 2026.

Daley Blind zwaaide na 108 interlands af en als het aan Driessen ligt is hij niet de enige die het voor gezien zou moeten houden. Voor Virgil van Dijk (33), Georginio Wijnaldum (33), Memphis Depay (30), Stefan de Vrij (32) en Wout Weghorst (32) zou geen plaats meer moeten zijn in Oranje volgens de columnist. 'Ook Marten de Roon (33) hoort niet meer thuis in het Nederlands elftal.'

Driessen is vooral kritisch op aanvoerder Van Dijk, die volgens hem veel te weinig heeft laten zien. 'Hoewel de verdediger zich buiten de lijnen altijd als een voorbeeldige aanvoerder gedroeg, gaf hij in het veld te weinig thuis.' De centrale verdediger van Liverpool twijfelde na de uitschakeling op het EK aan het voortzetten van zijn interlandloopbaan, maar inmiddels is er lange radiostilte.

'Om toch een signaal af te geven richting het WK, ook qua hiërarchie in de groep, zou Koeman wel kunnen kiezen voor een andere aanvoerder', stelt Driessen. Ook vindt hij dat zijn alleenrecht links centraal achterin zou moeten vervallen, zodat er ruimte komt voor jongere spelers als Micky van de Ven.

'Het is tijd om het vizier bij Oranje vol te richten op het WK over twee jaar met een verjonging, met belangrijke rollen voor Gakpo, Reijnders, de gebroeders Timber, Simons, Koopmeiners, Wieffer, Hartman, Van de Ven, Verbruggen, Geertruida, Frimpong, Gravenberch, Maatsen, Zirkzee en de EK-verrassing Schouten.'

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!