Danny Blind over stoppen Daley Blind bij Oranje

Meer inzicht in besluit Blind bij Oranje: 'Tijdens het EK kon hij het opbrengen'

14 augustus om 20:22

De beslissing van Daley Blind om te stoppen bij het Nederlands elftal ging niet over een nacht ijs, vertelt vader Danny Blind. De 108-voudig international heeft bij zijn vader niet om advies gevraagd.

Via social media kondigde Blind woensdagmiddag aan dat hij stopt als international. De 34-jarige linkspoot diende Oranje de afgelopen 11,5 jaar. "Hij had mijn advies niet nodig", zegt Blind senior bij Ziggo Sport. "Op een gegeven moment heeft hij die beslissing genomen en dan heb je het erover. Het was geen makkelijke beslissing voor hem, omdat hij het altijd met plezier heeft gedaan."

"Het heeft hem mooie momenten gebracht", benadrukt Blind. "Dus het was best moeilijk. Hij heeft een goed gesprek gehad met Ronald Koeman. Hij is 34 jaar, er dienen zich andere jongens aan. Zijn rol op het afgelopen EK was ook duidelijk. Dan ga je allerlei dingen afwegen." Blind was op het EK in Duitsland geen basisspeler in het elftal van Koeman.

Danny Blind is van mening dat spelers zo lang mogelijk door moeten gaan met voetballen, zowel als international als in clubverband. "Maar, het is ook én én. Er is ook heel veel. Met het clubvoetbal, Champions League met Girona... Die combinatie gaat niet makkelijk worden. En zijn rol bij Oranje is dus anders. Tijdens het EK kon hij het makkelijk opbrengen. Maar ja, dat is het EK. Het volgende toernooi is pas over twee jaar."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!