Meerdere Oranje-spelers zwaaien af als international

'Koeman selecteert door: Blind niet de enige die afzwaait als international'

16 augustus om 09:20
Laatste update: 16 augustus om 09:38

In navolging van Daley Blind zullen meerdere spelers stoppen als international van het Nederlands elftal. Dat verwacht het Algemeen Dagblad. Bondscoach Ronald Koeman maakt deze vrijdag zijn eerste voorselectie na het EK in Duitsland bekend.

Oranje speelt op 7 september in het kader van de Nations League tegen Bosnië. Drie dagen later, op 10 september, is Duitsland de tegenstander. Blind is dan sowieso niet van de partij. Hij zwaaide woensdag, na 108 interlands, af als international. 

'En Blind is niet de enige international voor wie dat geldt', voorspelt het AD. Volgens de ochtendkrant zullen er in de aanstaande selectie van doorselecterende Koeman nog 'meer spelers ontbreken'. Waarschijnlijk gaat het om nog een aantal routiniers. 

Het ligt in de lijn der verwachting dat ook Georginio Wijnaldum het bij het Nederlands elftal voor gezien houdt. Hij maakte in juni en juli nog deel uit van de EK-selectie van Oranje, maar maakte allerminst indruk met zijn invalbeurten. Ook bij Marten de Roon en Stefan de Vrij zal Koeman afwegen of hij ze nog onderdeel wil laten zijn van de nieuwe fase. De Vrij zit er waarschijnlijk nog wel bij, maar De Roon normaliter niet, besluit de krant. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!