'Chelsea betaalt 60 miljoen euro betalen, mogelijke Ajax-exit Forbs'

'Chelsea gaat 60 miljoen euro betalen en zet mogelijke Ajax-exit in gang'

9 augustus om 16:20

De kans is groot dat Ajax op korte termijn een bod ontvangt uit de Premier League. Wolverhampton Wanderers staat op het punt Pedro Neto te verkopen aan Chelsea en Carlos Forbs wordt - zoals gemeld - gezien als een potentiële opvolger.

Wolves gaat de 24-jarige Neto voor zestig miljoen euro verkopen, melden Fabrizio Romano en de BBC. Dat bedrag kan door bonussen nog met drie miljoen oplopen. Niets lijkt een overstap nog in de weg te staan, nu ook zaakwaarnemer Jorge Mendes groen licht heeft gegeven. Neto wordt binnen enkele dagen in Londen verwacht voor een medische keuring.

De deal tussen Wolves en Chelsea lijkt een kettingreactie in gang te zetten, waarbij Ajax mogelijk Forbs kan slijten. De Portugese aanvaller wordt in het Molineux Stadium gezien als een belangrijke kandidaat om Neto te vervangen. Dat meldden Fabrizio Romano en O Jogo al.

Ajax weekte Forbs (20) een jaar geleden voor veertien miljoen euro los bij Manchester City. Een onverdeeld succes is zijn verblijf in Amsterdam nog niet gebleken. Ajax zou een groot deel van de transfersom willen innen, maar een eerste prijsindicatie zou Wolves nog niet echt bevallen. De Premier League-club zet lager in. Hoe hoog de vraagprijs van Ajax is, wordt niet gemeld.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!