Spanje en Marokko naar de halve finale Olympische Spelen

Olympische Spelen bijna beslist: Spanje en Marokko stomen door naar halve finales

2 augustus om 19:38
Laatste update: 2 augustus om 19:47

Spanje en Marokko hebben zich ten koste van Japan en de Verenigde Staten geplaatst voor de halve finales van de Olympische Spelen. Frankrijk en Argentinië en Egypte en Paraguay strijden vrijdag om de overige plekken in de halve finales.

Een vroege treffer van FC Barcelona-talent Fermín Lopez leidde Spanje naar een overwinning op Japan. In Lyon eindigde het kwartfinale-duel in een 3-0 overwinning voor de Spanjaarden. Lopez was even later nogmaals trefzeker en het derde doelpunt kwam op naam van Abel Ruiz. Ook onder andere Pau Cubarsí en voormalig Ajax-target Juan Miranda stonden in de basis. Bij Japan speelde Shunsuke Mito, die zich snel weer gaat melden bij Sparta Rotterdam.

Voor Spanje wacht in de halve finale een ontmoeting met Marokko, dat eerder op de dag wist te winnen van Amerika (4-0). Onder andere FC Utrecht-spelers Paxten Aaronson en Taylor Booth keren daardoor huiswaarts. Bij Marokko is Achraf Hakimi dit toernooi een belangrijke schakel. In de wedstrijd met de Verenigde Staten was hij eenmaal trefzeker.

De overige twee plekken in de halve finales zullen opgeëist worden door het Frankrijk van bondscoach Thierry Henry of Argentinië met Geronimo Rulli onder de lat, en Egypte of Paraguay. De kwartfinale-duels worden vrijdagavond afgewerkt.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!