Ajax moet Rulli nog even missen: Argentinië na zege door op Olympische Spelen

30 juli om 19:42
Laatste update: 30 juli om 19:44

Argentinië heeft zich verzekerd van de volgende ronde op de Olympische Spelen. In de derde speelronde won het team van Ajax-doelman Gerónimo Rulli met 0-2 van Oekraïne.

Wie er door zouden gaan in Groep B was nog allerminst zeker, daar alle landen aanvankelijk op drie punten stonden. In de eerste helft werd er niet gescoord, maar in de tweede helft brak Thiago Almada de wedstrijd open voor Argentinië, dat aantrad met bekende namen als Julián Álvarez, Nicolás Otamendi en Ajax-doelman Rulli. Oekraïne daarentegen speelde voornamelijk met spelers uit eigen land.

Almada wist de bal fraai in de hoek te plaatsen en zette zijn land daarmee op een 1-0 voorsprong. In blessuretijd gooide Argentinië de wedstrijd definitief in het slot. Claudio Echeverri, die speelt voor River Plate en onder contract staat bij Manchester City, maakte laat in de wedstrijd de 2-0. Door de zege gaat Argentinië door naar de kwartfinale, als tweede in de poule. Marokko heeft de eerste plek weten te bemachtigen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!