PSV verlengt dubbele voor Schouten dan wat Dortmund bood

'Gigantische kloof tussen Dortmund-bod en vraagprijs PSV voor Schouten'

23 juli om 07:55
Laatste update: 22 juli om 21:41

In navolging van Sky Sport meldt nu ook het Eindhovens Dagblad dat Borussia Dortmund naast Jerdy Schouten heeft gegrepen. De Duitse topclub wilde niet veel meer betalen dan 20 miljoen euro, terwijl de landskampioen aan meer dan het dubbele denkt. 

Dortmund heeft de afgelopen weken contact gezocht met PSV, in de hoop om Schouten naar Duitsland te halen. Die Borussen wilden ongeveer 20 miljoen, 'met een uitloop naar misschien 30 miljoen', betalen. De Eindhovenaren vinden dat simpelweg veel en veel te weinig, en denken zelf aan het dubbele. Alleen als een dergelijk bedrag op tafel wordt gelegd, is de club bereid om over te gaan tot een verkoop. 

Daar is nu echter totaal geen sprake van, waardoor het aannemelijk is dat de Oranje-international zich donderdag 'gewoon' weer bij PSV gaat melden. Het ligt in de lijn der verwachting dat hij daar ook na 31 augustus nog speelt, want de behoorlijke vraagprijs van de Eindhovenaren zal mogelijke geïnteresseerden voorlopig wel buiten de deur houden. 

Alleen bij bedragen rond de 50 miljoen euro liggen, is een vertrek bespreekbaar. Bij een transferwens van Schouten willen de Eindhovenaren zelfs meer. De controleur wil alleen een transfer maken 'als dat voor hem een significante verbetering zou opleveren', weet het ED. Ook moet een eventuele nieuwe club goed bij zijn persoonlijke voorkeuren passen. 

De EK-uitblinker heeft in Eindhoven nog een contract voor vier jaar. Ook om die reden is technisch manager Earnest Stewart ervan overtuigd dat hij hem voor de club kan behouden. PSV hoeft op dit moment ook geen spelers te verkopen om geld te verdienen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!