Kompany gecharmeerd van Bakayoko

'Naam van PSV'er zingt rond bij Bayern: Kompany en directeur delen bewondering'

22 juli om 17:40
Laatste update: 22 juli om 18:01

Johan Bakayoko staat er goed op bij Bayern München. Volgens de Belgische transferverslaggever Sacha Tavolieri is zowel trainer Vincent Kompany als sportief directeur Max Eberl erg gecharmeerd van de PSV'er. 

Voordat Kompany aan de slag ging bij Bayern, was hij twee seizoenen werkzaam bij Burnley. Als trainer van die club wilde hij Bakayoko al aantrekken. In de slotfase van de transferzomer van 2023 legde de Engelse club zelfs een concrete aanbieding neer bij PSV. Bakayoko bleef uiteindelijk en had een groot aandeel in het topseizoen van de Eindhovenaren. 

Niet lang daarna liet ook Eberl zijn oog vallen op de Belgische vleugelaanvaller. De directeur was toen nog werkzaam bij RB Leipzig. Hij maakte in maart van dit jaar al de overstap naar Bayern. Daar werkt hij sinds kort dus samen met Kompany. De twee delen in München nog altijd hun gezamenlijke bewondering voor de PSV'er. 

Mocht Der Rekordmeister daadwerkelijk aan willen kloppen in Eindhoven, dan zal het eerst andere spelers moeten verkopen om zo de clubkas te spekken. Ondertussen zingt de naam van Bakayoko ook nog rond bij het Liverpool van manager Arne Slot, weet Tavolieri.