Schouten niet naar Borussia Dortmund

'Duitse topclub trekt na 'veel contact' officieel stekker uit Schouten-interesse'

22 juli om 18:47

Een transfer van Jerdy Schouten naar Borussia Dortmund is van de baan. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sport maandagmiddag. De Duitse topclub is zeer gecharmeerd van de PSV-middenvelder, maar is niet bereid om te voldoen aan de vraagprijs van de Eindhovenaren. 

Schouten werd in de loop van het afgelopen seizoen al in verband gebracht met Dortmund, dat PSV in maart uitschakelde in de Champions League. Die interesse is sindsdien nooit gedoofd, tot nu. 

Sky Sport weet dat de middenvelder, die onlangs ook nog in verband werd gebracht met Juventus, zeer gewaardeerd wordt door Dortmund-trainer Nuri Sahin. Er is dan ook 'veel contact' geweest tussen PSV en Die Borussen, maar de Oranje-international wordt door de Duitsers simpelweg te duur bevonden. PSV verlangt naar verluidt meer dan 30 miljoen euro voor de 27-jarige contoleur, die zich op het EK in Duitsland ontpopte tot een van de beste spelers van het Nederlands elftal. Dat bedrag is Dortmund te gortig. 

"Ik denk dat maar heel weinig clubs kunnen betalen wat wij voor Jerdy zouden willen hebben, als er echt interesse is", zei Bosz vorige week al over zijn sterkhouder, die in Eindhoven nog een contract heeft tot medio 2028.