Lovende kritieken voor De Ligt in Duitse pers: 'Hij heeft zijn plek gevonden'

Lovende kritieken voor 'zelfverzekerde' De Ligt: 'Perfect verdedigingsduo'

9 maart om 18:39

Bayern München heeft zaterdagmiddag gehakt gemaakt van FSV Mainz 05. Het werd 8-1 voor Der Rekordmeister en basisklant Matthijs de Ligt deelde mee in de feestvreugde. Duitse media zien dat de Nederlander diens plek veroverd heeft.

De Ligt heeft moeizame maanden achter de rug. Hij raakte zijn basisplek kwijt en werd in verband gebracht met een vertrek bij Bayern. Tegen Mainz vormde hij opnieuw het centrum met Eric Dier en dat deed hij naar behoren. 'Het volgende zelfverzekerde optreden van het perfect op elkaar afgestemde verdedigingsduo De Ligt en Dier', schrijft Spox, dat De Ligt een 3 geeft. In Duitsland worden cijfers van 1 (hoogst) tot 6 (laagst) gegeven.

'Net als tegen Lazio profiteerden ze ervan dat de tegenstander aanvallend weinig in te brengen had', luidt het oordeel. Die Abendzeitung constateert dat De Ligt trainer Thomas Tuchel definitief overtuigd heeft. 'Hij heeft zijn plek naast Dier gevonden', schrijft het medium, dat de Oranje-international beoordeelt met een 2. 'Naast zijn plek heeft hij ook een consistente vorm gevonden. Sterk.'

RAN deelt een 3 uit aan De Ligt. 'Opnieuw een zelfverzekerde prestatie van de Nederlander, al werd hij verdedigend nauwelijks uitgedaagd.' SPORT geeft een 2,5. 'Hij is gefocust en helder in zijn communicatie met zijn medespelers.'

Door de zege verkleint Bayern het gat tot koploper Bayer Leverkusen, dat een wedstrijd tegoed heeft, tot zeven punten. Afgelopen week plaatste Der Rekordmeister zich al voor de kwartfinales van de Champions League.