Van der Gijp verbaast zich om spel van Ajax-aanvoerder Henderson

Van der Gijp verbaast zich om spel van Ajax-aanvoerder: 'Waar gaat het over?'

Vandaag om 00:27

Johan Derksen is het niet eens met de complimenten die Francesco Farioli krijgt na de zege van Ajax op RKC. Ook René van der Gijp is nog niet onder de indruk van de Amsterdammers, en zag vooral Jordan Henderson veel fouten maken. Volgens Valentijn Driessen is de stemming rond Ajax overdreven positief.

Derksen zag invallers Bertrand Traoré en Mika Godts de wedstrijd beslissen, maar kan zich niet vinden in de lof die Farioli hiervoor krijgt, zo stelt hij in Vandaag Inside. "Die vent gooit er wanhopig twee anderen in, en in de krant wordt die Italiaan omschreven als een tovenaar, 'fantastische wissels'. Tegen RKC… daar zou je met het derde elftal van moeten winnen."

Van der Gijp verbaasde zich vooral om Henderson, die in zijn ogen vooral uit zijn positie loopt. "Kunnen ze die Henderson niet wijsmaken dat hij in zijn positie moet blijven? Die gaat er maar de hele tijd overheen bij die rechtsbuiten. Die geeft hem dan mee en dan schiet hij hem de tribune in. Daarna schiet hij tegen de tegenstander op. Daarna wil hij nog een bal met binnenkant voet spelen en die gaat dan ook tegen de nok van het dak. Dan denk ik: waar gaat dit over?"

De stemming rond Ajax is positief, maar daar is volgens Driessen nog geen aanleiding voor. "Ajax heeft nu vijf wedstrijden gespeeld, waarvan vier tegen de onderste vijf van de Eredivisie. Dan gaat de vlag al uit, waar gaat het over? Je speelt tegen de ondersten van de Eredivisie, dan mag je verwachten dat je punten pakt."