Van Hecke meldt zich met blessure af voor Oranje

Slecht nieuws voor Oranje: Koeman ontvangt afmelding uit Brighton

30 september om 23:56

Jan Paul van Hecke kan een streep zetten door de komende twee wedstrijden van het Nederlands elftal. De mandekker van Brighton heeft een liesblessure opgelopen en zal de interlandperiode aan zich voorbij moeten laten gaan. Dat meldt Voetbal International.

Tegen Chelsea moest Van Hecke voor het eerst dit seizoen verstek laten gaan. De centrale verdediger miste ervoor nog geen minuut, maar klachten waar hij al langer mee liep verergerden gedurende de afgelopen week. Daardoor mist Van Hecke na de wedstrijd tegen Chelsea ook het duel met Tottenham Hotspur, en zal hij er dus niet bij zijn in de naderende interlandperiode.

Tegen Duitsland maakte Van Hecke onlangs zijn debuut voor Oranje, maar van een vervolg zal het vooralsnog dus nog niet komen. De voormalig speler van NAC Breda mist de interlands tegen Hongarije en Duitsland, op respectievelijk 11 en 14 oktober. Lang zal Van Hecke echter niet uit de roulatie zien, hoewel daar in eerste instantie weldegelijk voor werd gevreesd. Bij Brighton gaat men ervan uit dat ze na de interlandperiode weer over hem kunnen beschikken.