'Veerman unieke speler, vind je nergens in Nederland'

Kwakman: 'Een speler als hij vind je nergens anders in Nederland'

2 maart om 15:56
Laatste update: 3 maart om 06:54

Het stempel dat Joey Veerman drukt op het spel van PSV is erg groot. Dat stelt analist en oud-ploeggenoot Kees Kwakman, die de 25-jarige spelmaker goed kent van hun gezamenlijke tijd bij FC Volendam.

Kwakman denkt dat Veerman gemist zal worden door PSV in de Eredivisie-topper tegen Feyenoord. "Er staan altijd andere spelers op, maar natuurlijk gaat PSV Veerman tegen Feyenoord missen", zegt hij tegen de NOS. "Een speler zoals Veerman vind je nergens anders op de Nederlandse velden, en er zijn er ook niet veel van in Europa te vinden."

"Als je ziet hoeveel kansen Veerman in een wedstrijd creëert of ergens de oplossing voor vindt... Een aanval begint vrijwel altijd bij hem. Hij is een unieke voetballer, een speler voor wie je naar het stadion komt", vervolgt een enthousiaste Kwakman, die denkt dat ook Jerdy Schouten zijn kompaan zal missen. "Die twee zijn op het middenveld van PSV ontzettend complementair aan elkaar. Veerman met zijn offensieve passes en Schouten met zijn defensieve kwaliteiten. Als Veerman wegvalt, valt er ook een stukje van Schouten weg."

PSV neemt het zondag vanaf 14.30 uur op tegen Feyenoord.