Memphis kijkt in gesprek met PSV terug op zijn periode in Eindhoven

Memphis kijkt met weemoed terug op PSV-periode: 'Leerden me alles wat nodig was'

2 maart om 11:32

Memphis Depay kijkt met veel liefde terug op zijn periode bij PSV. Hij is erg tevreden over de jeugdopleiding, de cultuur en de omgeving waarin hij op mocht groeien.

In gesprek met PSV kijkt Memphis terug op onder andere zijn jeugd in Eindhoven. "Ik was altijd op zoek naar mezelf. Ik heb in twee gastgezinnen gewoond. Je moest echt je mannetje staan. Ik kwam helemaal niet uit Eindhoven, dus ik had met bepaalde dingen moeite. Voetbal was mijn uitlaatklep", vertelt Memphis. "Vanaf het moment dat ik op de Herdgang kwam was ik verliefd. Ze leerden me hier alles wat je nodig hebt", maakt de international zijn liefde kenbaar.

De aanvaller is blij met waar hij nu staat. Dat heeft hij voor een groot deel te danken aan PSV, zegt hij. "Ik voel me goed. Ik geniet van mijn carrière en van mijn leven. Ook mijn mentale gezondheid heb ik op orde. Ik denk dat dat het belangrijkste is als voetballer."

Memphis kijkt ondanks zijn warme gevoelens vooral uit naar alles wat er nog voor hem gaat komen. "Ik heb heel veel nog te bewijzen voor mezelf. Het EK komt eraan. Natuurlijk ben ik er een tijdje niet bijgeweest. Nu ik fit ben, heb ik heel veel zin om te laten zien dat ik er weer ben en dat we mee kunnen doen om prijzen. Daarnaast wil ik natuurlijk all time topscorer worden, dat hoef ik niet te zeggen."