Derksen over Van 't Schip

Capaciteiten Van 't Schip in twijfel getrokken: 'Hij is nooit een trainer geweest'

16 februari om 23:25
Laatste update: 16 februari om 23:25

Johan Derksen vindt dat John van 't Schip er niet in slaagt om zijn stempel op Ajax te drukken. De analist van Vandaag Inside vraagt zich af of de trainer van de Amsterdammers, die donderdagavond ternauwernood met 2-2 gelijkspeelde tegen Bodø/Glimt, daar überhaupt ooit in gaat slagen. 

"Ik vind het een beetje lullig, hij heeft een moeilijke tijd achter de rug", begint Derksen vrijdagavond bij Vandaag Inside. "Het is goed dat hij is ingestapt, maar Johnny is nooit een trainer geweest."

Derksen bedoelt dat uiteraard niet letterlijk, gezien Van 't Schip hiervoor klussen had bij onder meer PEC Zwolle, Guadalajara en de Griekse nationale bond. "Het is een trainer, maar hij voegt niks toe. Maar het is een ontzettend vriendelijke en aardige jongen."

Als er in de studio beelden voorbij komen van een weinig energieke Kenneth Taylor, gebruikt Derksen dat voorbeeld om aan te tonen dat Van 't Schip in zijn optiek niet goed genoeg is om trainer van Ajax te zijn. 'Een trainer moet hameren op dat soort dingen.'