Van der Gijp kraakt deals rond Klaassen en Perisic

Van der Gijp snapt niets van PSV na Perisic-transfer: 'Dat doe je toch niet?'

Vandaag om 07:51

René van der Gijp snapt niets van het feit dat Ajax en PSV routiniers Davy Klaassen en Ivan Perisic aan de selectie hebben toegevoegd. De analist denkt dat er in de huidige selectie veel betere opties rondlopen dan de twee routiniers die ervaring moeten brengen.

"In deze fase van de competitie moet je nooit aan je trainer vragen of hij hem erbij wil hebben. Natuurlijk wil hij dat. Als morgen Tscheu La Ling een maand mee gaat trainen bij Ajax, dan wil hij die er ook bij hebben", vertelt Van der Gijp over de keuze van Farioli om Klaassen een contract aan te bieden. "Natuurlijk, want hij is onzeker, Brian Priske is onzeker, maar ook onze vriend Peter Bosz is na die wedstrijd tegen Juventus onzeker."

Met de onzekerheid van Bosz doelt Van der Gijp op het aantrekken van Perisic. De routinier kan niet in de Champions League spelen omdat hij niet ingeschreven is en mede daarom snapt de analist de transfer niet. "Een gozer van 35, dat doe je toch niet? Laat die jongen van Excelsior (Couhaib Driouech) lekker voetballen, wat kan jou het nou schelen. In Europa kan die Perisic niet meer mee."

Tafelgenoot Johan Derksen is het met Van der Gijp eens wat betreft Perisic. De aanvaller voegt volgens de oud-hoofdredacteur van Voetbal International niets toe. "In de Europese competitie heb je hem niet nodig en in Europa kan hij je niet helpen."