Cruijff over Yamal bij FC Barcelona

Cruijff: 'Na vijf minuten keek Xavi me aan en zei: deze jongen is speciaal'

Vandaag om 09:07

Jordi Cruijff had al snel in de gaten dat Lamine Yamal een bijzondere voetballer zou gaan worden. De voormalig sportief directeur van FC Barcelona vertelt op Movistar+ over een onderonsje met Xavi Hernández.

Op zeventienjarige leeftijd behoort Yamal al tot de beste spelers ter wereld. In La Liga heeft hij dit seizoen al drie keer gescoord en vier assists gegeven in vijf duels. Donderdagavond tekende hij tegen AS Monaco ook voor zijn eerste Champions League-goal van het seizoen. "Ik herinner me de eerste training van Lamine bij de hoofdmacht", begint Cruijff. "Na vijf minuten keek Xavi me aan en zei: deze jongen is speciaal."

Xavi, tot eind vorig seizoen trainer van Barça, liet Yamal op vijftienjarige leeftijd voor het eerst meetrainen met het eerste elftal. "Ik kan de eerste reactie van de andere spelers herinneren toen hij de bal voor de eerste paar keer had aangeraakt. Iedereen stond met open mond en zei: dit is anders", vertelt Cruijff. "Hij is buitengewoon, iedereen ziet dat."

"Maar we moeten hem een beetje met rust laten en er niet teveel druk opleggen", benadrukt Cruijff. "Hij is nog maar zeventien, laat hem ervan genieten."