Vereweij over reactie Ajax-fans na Taylor-wissel

Reactie na Taylor-wissel wekt onbegrip: 'Dat is ook typisch het Ajax-publiek'

16 februari om 21:34

Mike Verweij heeft zich verbaasd en gestoord aan het feit dat Ajax-supporters donderdagavond gingen juichen, toen Kenneth Taylor door trainer John van 't Schip naar de kant werd gehaald in het Conference League-duel met Bodø/Glimt. De Telegraaf-journalist is van mening dat dergelijke acties averechts inwerken op spelers die niet in een grootse vorm verkeren.  

In de podcast Kick-Off van De Telegraaf haalt Verweij het in zijn opgen opmerkelijke moment aan. "Wat mij wel heel erg heeft gestoord, dat is ook typisch het Ajax-publiek, is het fluiten naar Taylor", begint de Ajax-watcher zijn verhaal. "Welke fan denkt te fluiten, en dat Taylor daar beter van gaat spelen, is natuurlijk redelijk kortzichtig. Je mag kritisch zijn en spelers mogen uitgefloten worden, maar bij jonge jongens die al zo onder druk staan, vaak helpt het niet...", besluit Verweij. 

Tafelgenoot Valentijn Driessen houdt er een andere mening op na. "Zo jong is hij (Taylor, 21, red.) ook niet meer, Mike. Hij heeft een WK gespeeld. Op een gegeven moment mag je ook wel even je onvrede laten blijken. Je kan er heel goed uitkomen heeft Daley Blind bewezen. Een grote jongen zijn en doorpakken. Het is profvoetbal, dus je moet wat kunnen incasseren", aldus Driessen. "Maar Blind geeft aan dat het hem veel pijn heeft gedaan", reageert Verweij, alvorens Driessen zijn collega erop attendeert dat de Oranje-international daar op lange termijn niet slechter van is geworden.